World Kidney Day in Spaarne Gasthuis Hoofddorp

Op Donderdag 8 maart was het World Kidney Day (WKD). De stand van de KVDEG en Dialysecentrum stond dit jaar in de hal van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.

WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF). Op www.worldkidneyday.nl kunt u alles lezen over WKD in Nederland.
Met WKD wil de NVN mensen bewust maken van het belang van goede nieren en de frequentie en impact van nierziekten terugdringen.
Op de lange tafel lag heel veel informatie over nierziekten en de behandeling daarvan, natuurlijk ook over gezond eten en verantwoord omgaan met zout. Het Dialysecentrum had ook een laptop meegenomen waarop een tweetal filmpjes te zien waren van patiënten die thuis hemodialyse deden.

Dit jaar mogen we best een succes noemen, we hebben meer mensen bereikt dan de voorgaande jaren en veel van hen zijn naar
huis gegaan met een persoonlijk verhaal en voldoende naslagwerk waardoor ze zich verder kunnen verdiepen in nierziekten en de behandelmethoden.

Met dank aan de vrijwilligers en verpleegkundigen voor hun bevlogen verhalen en inzet om deze dag weer tot een succes te maken.