Themadag ‘Bewegen en voeding’

Op 10 februari 2018 werd er in samenwerking met Holland Noord en de NVN een themadag over bewegen en voeding gehouden in Heiloo. We werden welkom geheten in de cultuurkoepel op landgoed Willibrordus in Heiloo, dit is een zeer mooie locatie en heel wat anders dan wat we normaal hebben.

Het ochtendprogramma begon en Olga Commandeur sprak hier over haar loopbaan en wat ze allemaal gedaan heeft, wat het nut van bewegen is en ze gaf allerlei voorbeelden van wat je allemaal kunt doen zonder al teveel inspanning. Ook werden er samen met Olga oefeningen gedaan, die je thuis ook gemakkelijk kunt doen. Er werd zeer enthousiast mee bewogen.

Tijdens een prima verzorgde lunch was er gelegenheid om met elkaar te praten en werden veel ervaringen met elkaar uitgewisseld.

De middag werd voortgezet met Charles van Bebber diëtist uit Alkmaar. Hij sprak over allerlei verschillende soorten van producten en de hoeveelheid zout die er in verstopt zit, zonder dat we hier weet van hebben. Hij beantwoordde ook allerlei vragen die veelvuldig werden gesteld, door de aanwezigen.

Als afsluiting was er drinken en een hapje, iedereen kreeg ook een zakje met zoutloze kruiden mee.
We mogen terug kijken op een zeer geslaagde dag en een zeer leuke locatie.